Storytelling

Brug storytelling som strategi i din videoproduktion. Hos Litemotions er vi specialister i at udtænke kreative videocontentløsninger med storytelling for øje.

Indhold

Storytelling

Storytelling. Oversat til dansk “at fortælle (en) historie”. Når du møder ordet her, er det måske nærliggende at lede tankerne hen på indledningen “der var engang …”. Nok vil det være et eksempel på starten på en god, klassisk historiefortælling, men det ligger alligevel et stykke fra storytelling som et moderne markedsføringsbegreb. For det er lige, hvad det er: Storytelling er en disciplin inden for markedsføring, som virksomheder kan benytte til at vække følelser hos modtageren, når de fortæller en historie på en bestemt måde. 

Med storytelling fodrer du modtagerens forestillingsevne og igangsætter tankeprocesser. Det bidrager til, at modtageren bedre husker din virksomhed. Og ikke nok med det, så er storytelling også særdeles anvendeligt, da det gør det lettere at få modtageren til at forstå et budskab. Det er nemlig bevist, at mennesker husker informationer langt bedre, når de får dem fortalt gennem en historie, end når de bare ser en liste med fakta.

Hvad er storytelling, og hvordan bruges det?

Storytelling går kort sagt ud på at bruge en fortælling til at kommunikere et budskab. Formålet med storytelling er at skabe relevant indhold for modtagerne, som skal give dem lyst til at engagere sig i det, din virksomhed tilbyder – hvad enten det er en ydelse eller et produkt. Med storytelling skal du få modtagerne til at føle. Følelsesregistret skal aktiveres i en sådan grad, at det leder modtagerne til at handle. 

Som en strategi inden for markedsføring er storytelling eminent. Det er et greb, som virksomheder kan ty til for at få deres målgruppe til at forstå, hvorfor de skal forholde sig til et givent område, emne eller felt. Og så virker storytelling desuden som en metode til at øge troværdigheden af din virksomhed og gøre dit brand jordnært.

Men hvorfor vælge at benytte storytelling, spørger du måske. Hvis du blev spurgt, om du helst ville præsenteres for et PowerPoint med en række fakta eller se en video, som pakkede fakta ind i en fortælling, ville du med stor sandsynlighed vælge sidstnævnte. 

Og grunden hertil er ret simpel: Mennesker elsker en god historie. Og derfor er storytelling en effektiv måde at påvirke dine modtagere på, fordi du simpelthen aktiverer en helt naturlig iboende drift. 

En historie er naturligvis ikke bare en historie. Den skal være god, inspirerende og indlevende. Modtageren skal kunne huske historien – ellers udebliver effekten. For at skabe succes med storytelling skal du derfor kunne tjekke af, at historien både er autentisk, kreativ, original, og at den har en spændingskurve, der kan påvirke modtagerens følelser.

Væk følelser hos modtageren med storytelling i video

Nok har vi slynget omkring os med storytelling som begreb, men skal du skal i gang med storytelling og mærke effekten deraf, så skal du sørge for at bruge det rigtigt. Du husker måske fra danskundervisningen, hvad der skal til for at skabe en god historie. Med storytelling er der ikke tale om noget helt nyt – det er gammel vin på nye flasker. For de bedste historier følger samme struktur og indeholder samme elementer – og det gælder også storytelling i videoproduktion. 

Når du skal tilrettelægge en video med storytelling som virkemiddel bør du derfor sørge for at inkorporere følgende tre elementer: 

Med disse elementer har du grundopskriften på storytelling, der kan underholde og påvirke din modtager. 

Specialister i videoproduktion med storytelling

Hos Litemotions er vi specialiseret i moderne videoproduktion – med vores erfaring inden for video som medie er vi knivskarpe til at udtænke kreative og effektive videocontentløsninger. Og dette naturligvis med storytelling for øje, så modtagerne fastholdes. 

Vi kan hjælpe dig med professionel video – hvad enten det er til brug online eller på tv. Med professionelt udstyr og en veltilrettelagt plan for indholdsproduktion sørger vi for, at du får en æstetisk imponerende brandingvideo, der stiller skarpt på din virksomheds værdier. 

Vores team står klar til at assistere dig gennem hele processen – lige fra idefasen til udgivelsen af dit nye videocontent. Hos Litemotions har vi kreative og tekniske inhouse-talenter, der kender til alle facetter af produktionsarbejdet. Det gør os til en et godt valg af samarbejdspartner, når du skal have produceret video. Vi realiserer dine visioner og hjælper dig med at finde ud af, hvilke formater og fortællinger der fungerer bedst for at få dit budskab tydeligt igennem. 

Uforpligtende snak

Har du en produktion med storytelling i tankerne?

Tag fat i os i dag og lade os komme i gang med at skab noget brandværdi for dig og din virksomhed med det samme!
Kontakt os