Forside
Livestreaming
Hybridkonference

Hybridkonference

Få hjælp til setup af hybridkonferencer. Litemotions sørger for livestream-løsninger i højeste kvalitet til balancen mellem offline og online.

Indhold

Hybridkonference – et mix af to verdener 

Måske har du aldrig hørt ordet hybridkonference før, men du har med stor sandsynlighed været til en de senere år. Enten som fysisk eller online deltager. Som vi jo allerede lidt har løftet sløret for, er en hybridkonference defineret ved at være en type konference, der mixer online og offline. Til en hybridkonference vil der derfor være delvis fysisk tilstedeværelse med deltagere og oplægsholdere samlet på en fysisk lokation og delvis tilstedeværelse af oplægsholdere og deltagere via en online platform, typisk i form af videoopkald.  

Når du afholder en hybridkonference, får du altså både et online og offline element. Det er ikke enten eller, men både og. Hybridgenren er en mere fleksibel måde at afholde konferencer og gør det muligt for flere personer at deltage. Derfor er det også en konferenceform, som ses anvendt mere og mere. Tilbøjeligheden til at mixe vores fysiske verden med den digitale er de seneste år blevet større, og færre stiller spørgsmålstegn ved fordelene ved at kombinere de to. 

Konference-streaming med fysiske og digitale deltagere

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med konferenceformen, kan det måske være svært forestille sig, hvordan en hybridkonference kan forløbe. Hvem har taletid hvornår, og hvordan planlægger man overhovedet engagement fra publikum, når der både er en gruppe fysiske deltagere og en gruppe online deltagere med på linjen? 

Egentlig behøver det hverken være svært eller kompliceret at imødekomme både online og offline deltagere. Fuldstændig som med de rendyrkede fysiske konferencer handler det også på hybridkonferencer for oplægsholderen om at skabe engagement blandt tilhørerne. Der findes utallige eksempler på, hvordan dette kan bringes i spil – for både de deltagere, som er til stede fysisk i rummet, og dem, som er med på en onlineforbindelse. En ofte benyttet metode for oplægsholdere til at engagere publikum er ved at stille et spørgsmål eller lave en afstemning, som alle deltagere skal svare på eller deltage i via deres mobil eller computer – dette naturligvis alt efter konferencesetup. 

En hybridkonference er altså ikke nødvendigvis så anderledes fra konferencen med 100 % fysisk deltagelse. Den skal ses som et alternativ, der søger at balancere midt imellem alt det gode, vi kender fra fysiske konferencer og alle fordelene, vi oplever ved virtuelle konferencer.  

Skal jeg afholde en hybrid- eller en virtuel konference? 

Spørgsmålet, som du nok stiller dig selv, når du står over for afholdelse af en konference, som gerne må beskæftige sig med onlineelementet: Hvilken af de to former giver mest mening? 

Den virtuelle konference vil kunne fungere for mange typer virksomheder og er måske særligt anvendelig for virksomheder, der i høj udstrækning er vant til, at alt kan foregå online. Men der vil også være virksomheder, som har sværere ved at se sig selv i et 100 % online setup, og som værdsætter at kunne mødes fysisk. Muligheden for at netværke med andre fagfolk eller kollegaer er for mange stadig et stort incitament til deltagelse i konferencer. 

Hælder du mere til sidstnævnte, når du tænker på din virksomhed, vil en hybridkonference formentlig være et alletiders valg, som kombinerer det bedste fra den fysiske verden med onlineuniverset. På denne måde får du et konferenceformat, som stadig er fleksibelt og gør det muligt at deltage på tværs af landsdele og landegrænser.   

Læg en plan for balancen mellem online og offline 

Vælger du at afholde en hybridkonference, er et godt råd at gøre dig klart, hvad der skal ske i konferencelokalet, og hvad der skal foregå online. Med hybridgenren vil du som bekendt have deltagere på både stolerækken foran dig og på skærmen bag dig. Begge skal naturligvis have en sammenhængende oplevelse og føle sig inkluderet i det, som foregår på konferencen. 

Heldigvis kræver det ikke mere end god planlægning at få alle med. Indlæg gerne taletid til deltagerne online og gør samme for de fysiske deltagere. På denne måde vil online som offline deltagere få mulighed for at blive aktiveret og føle sig som en fælles enhed, der er en del af samme oplevelse. 

Hybridkonferencer tilpasset din virksomheds behov 

Hos Litemotions tilbyder vi livestreaming i forbindelse med hybridkonferencer til alle typer virksomheder. Vi skræddersyer gerne en løsning, der passer til lige netop din virksomhed, så du kan være sikker på at kunne levere livestreaming til jeres konference. 

Muligheden for at skabe løsninger tilpasset din virksomhed betyder, at vi naturligvis kan opsætte en streamingløsning, der tilgodeser din virksomhedens behov. Som platform foretrækker vi Vimeo, men vi arbejder også gerne med Facebook Live, LinkedIn, YouTube, Zoom, Skype eller Microsoft Teams, hvis det er din virksomheds præference.

Fokus på kvalitetsstream til din hybridkonference 

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten af konferencenoplevelsen. Vi kender til vigtigheden af, at både de fysiske og online deltagere får en god lyd- og billedoplevelse. Derfor leverer vi altid et professionelt setup til jeres konference med mulighed for livestreaming i højeste kvalitet, som tilgodeser offline- såvel som onlinedeltagere. 


Uforpligtende snak

Har du et livestreaming projekt i tankerne?

Helt fra den spæde begyndelse og til slutningen vil vi arbejde fokuseret på at skabe den bedste oplevelse for dig. Så er du allerede nu i overvejelsesfasen om et kommende livestreaming projekt, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Kontakt os