Forside
Livestreaming
Virtuel konference

Virtuel konference

Gør planlægningen af din virtuelle konference let: Med et professionelt setup fra Litemotions skal du ikke koncentrere dig om andet end indholdet til konferencen.

Indhold

Virtuel konference 

Hvad der for få år siden var svært at forestille sig, tager vi som en selvfølge i dag. Flere opgaver, begivenheder, møder og underholdningsmuligheder rykkes fra den fysiske, analoge verden til den virtuelle og digitale. Som et led i denne tendens vinder afholdelse af virtuelle konferencer mere og mere indpas hos de danske virksomheder. Og det er ikke uden grund: 

Med en virtuel konference sparer du besværet med at samle deltagerne fysisk – du skal hverken booke lokaler eller forholde dig til øvrige praktiske foranstaltninger, som ellers vil være nødvendige, når mange mennesker samles på et sted. Og ikke nok med det er virtuelle konferencer også et glimrende og mere klimavenligt alternativ til virksomheden, som har verdensmålene på dagsordenen. 

Nogle vil måske tænke, at virtuelle konferencer skal ses som et helt andet koncept end den velkendte fysiske konference. Det behøver dog på ingen måde at være tilfældet. En virtuel konference kan i udgangspunktet det samme som en konference med fysiske deltagere. Eneste forskel er, at du ikke sidder side om side med andre konferencedeltagere, men i stedet sidder foran en skærm og er i kontakt med øvrige deltagere via eksempelvis et chatfeed.

Fordele ved at afholde en virtuel konference 

Fordelene ved den virtuelle konference er mange. Lad os blot nævne nogle af grundene til, hvorfor virtuelle konferencer er en god idé. 

Når konferencer afholdes online frem for med fysisk fremmøde, er det nemmere at samle flere mennesker fra flere forskellige steder rundt om i landet – eller endda verden. En virtuel konference kræver naturligvis også sin planlægning, men opsætningen er som oftest enklere, og der stilles mindre krav til selve forberedelsesprocessen. 

Hverken fælleskabsfølelse eller engagement fra deltagerne behøver gå tabt, når konferencen rykkes online. Det virtuelle konferencerum åbner nye muligheder for kommunikation mellem speaker og publikum, hvor inddragelse og dialog kan udspille sig på helt anden vis gennem forskellige digitale funktioner som fx chatrum, spørgsmålsfunktioner og gruppeafstemninger. Og det til stor fordel for oplægsholderen og til glæde for deltagerne, som får mulighed for en mere aktiv rolle i et konference-setup. 

Oftest er de fysiske konferencer indrettet således, at du som publikum sidder med næsen rettet mod speakeren, hvor der bag ham eller hende vil være en (større) skærm, der indgår i præsentationen. Som deltager blandt flere hundrede andre kan det dog være svært at nå at fange hele teksten eller se al grafikken på den enkelte slide, inden der skiftes til et nyt. Med en virtuel konference undgår du denne udfordring – ofte vil du have muligheden for at gå tilbage i præsentationen og se en slide igen.

Virtuelle konferencer i studie eller on location 

Vil du gerne afholde en virtuel konference, er der forskellige scenarier for, hvordan dette rent praktisk kan lade sig gøre. Ligesom med en fysisk konference skal du vælge lokation for afholdelse – eneste forskel er, at du blot skal forholde dig til, hvor du som speaker vil sende live fra. Dine gæster inviteres blot ind i det virtuelle setup, som du har valgt. 

Hos Litemotions tilbyder vi at oprette et livestream-studie on location – dvs. at vi kommer med alt udstyr, som gør det muligt for dig at afholde konferencen og livestreame fra eksempelvis dit kontor eller et mødelokale på arbejdspladsen. 

Vil du gerne være sikker på et totalt gennemarbejdet og topprofessionelt udtryk, kan du også vælge at transmittere din konference fra vores studie. 

Livestreaming i høj kvalitet sikrer en god oplevelse 

Alle kender til ulemperne ved dårlig internetforbindelse og har i løbet af de seneste år måske siddet med som deltager på en konference, hvor teknikken drillede. Det giver anledning til irritation – både hos konferenceholderen og deltagerne. 

Vil du gerne undgå den slags unødvendige udfordringer, skal du vælge en professionel samarbejdspartner til livestreaming. Og det er lige netop, hvad du får, når du samarbejder med os hos Litemotions. Vi har styr på alt det tekniske og kan med vores professionelle udstyr og mangeårige viden om best practices inden for livestreamning hjælpe med at føre dine planer om en virtuel konference ud i livet. Vi er med andre ord din garanti for livestreaming i høj kvalitet med et professionelt udtryk, som er med til at sikre dine konferencedeltagere en god oplevelse.

Med Litemotions ved roret for den tekniske del skal du ikke koncentrere dig om andet end at levere indhold og være dig selv.

Book Litemotions til din virtuelle konference i dag

Litemotions er din samarbejdspartner til afholdelse af 100 % online konferencer. Vi tilbyder afvikling af konferencer på den platform, der tilgodeser virksomhedens behov. Hos os er Vimeo et foretrukket valg af platform, men vi skræddersyer gerne konferenceopsætningen ud fra din virksomheds individuelle behov, hvad enten præferencerne kunne være platforme som Facebook Live, LinkedIn, YouTube, Zoom, Skype eller Microsoft Teams.

Har du ønske om at inddrage remote-gæsteoplægsholdere som en del af din konference, hjælper vi gerne med teknikken, så det kan lade sig gøre. Vores store erfaring med livestreaming og afholdelse af møder, konferencer og lign. i onlineregi betyder, at vi også fungerer som sparringspartner og guide til oplægsholdere samt remote-gæster forud for konferencen, hvis dette ønskes.

Uforpligtende snak

Skal vi også hjælpe dig med din virtuelle konference?

Helt fra den spæde begyndelse og til slutningen vil vi arbejde fokuseret på at skabe den bedste oplevelse for dig. Så er du allerede nu i overvejelsesfasen om et kommende livestreaming projekt, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Kontakt os